Talokuntotarkastus Raimo Avellan

Kuntotarkastus talon ostajan ja myyjän turvana

20 vuoden aikana yli 5 000 tehtyä toimeksiantoa

Ota yhteyttä »

Mulloskuja 2, 21420 Lieto
050 0940 984
raimo.avellan@gmail.com

Talokuntotarkastus

Talokuntotarkastus Raimo Avellan

Kun olet myymässä tai ostamassa kiinteistöä, on aina syytä varmistua sen kunnosta teettämällä perinpohjainen kuntotarkastus puolueettomalla ammattilaisella. Kuntotarkastus tarjoaa asunnon ja omakotitalon ostajille tärkeää ja onnistuneiden kauppojen kannalta olennaista tietoa. 

Valitse yhteistyökumppaniksesi Raimo Avellan, rakennusmestari ja talokuntotarkastaja. Olen 20 vuoden aikana tehnyt yli 5 000 toimeksiantoa. Liity sinäkin tyytyväisten asiakkaideni joukkoon! Työskentelen joustavasti ja lyhyillä toimitusajoilla. 

Teen tarkistuskäyntejä Turun ympäristössä Uuttakaupunkia ja Saloa myöten. Ota yhteyttä ja tilaa tarkastus ammattilaiselta!

Ota yhteyttä »

Tarjoamani palvelut:

Tarkastukset tehdään rutiininomaisesti liki kaikkiin myytäviin kiinteistöihin.

Palveluihini kuuluvat:

Alihankkijoiden kautta hoituvat:

  • 10 vuoden energiatodistukset

Ota yhteyttä »

Miksi ja milloin kuntotarkastus kannattaa tehdä?

Talokuntotarkastus Raimo Avellan

Ammattilaisen tekemä omakotitalon kuntokartoitus ennaltaehkäisee ongelmia tulevaisuudessa. Tavallisimmin kuntokartoitus tehdään ennen asuntokauppojen solmimista. Tällä tavoin molemmat osapuolet asetetaan samalle viivalle. Ostaja saa kattavan ja puolueettoman käsityksen kohteen kunnosta ja mahdollisista korjaustarpeista. Myyjä puolestaan varmistaa, ettei kuntotarkastusraportissa mainituista asioista vaadita korvauksia jälkikäteen.

Kiinteistökaupan yhteydessä tehtävä kuntokartoitus on yleensä myyjän tilaama, mutta ostajaehdokaskin voi sitä pyytää. Sekä myyjän että ostajan on hyvä olla läsnä kartoitustilaisuudessa, jotta molemmat voivat esittää kiinteistön kuntoa koskevia kysymyksiä. Ostajalle ammattitaitoinen kuntotarkastus on etu, sillä se antaa arvokasta tietoa kohteen yleiskunnosta sekä huolto- ja korjaustarpeista.

Ota yhteyttä »

Mitä kuntotarkastuksessa selviää?

Talokuntotarkastus Raimo Avellan

Kuntoraportit eivät ole niin vaikeaselkoisia ja -lukuisia kuin luullaan. Kankeaa insinöörikieltä ei käytetä, ja tarvittaessa ammattitermistö selvennetään asiakkaalle. Huolella laadittu raportti antaa runsaasti yleistietoa esimerkiksi sähkö- ja lämmitystekniikan, kiinteistön rakenteiden ja kattomateriaalin käyttöiästä. Huomioithan, että käyttöikään vaikuttavat talon aiemmat huoltotoimet sekä yksilölliset ominaisuudet.

Talon oletetuista riskipaikoista, kuten pesutiloista, voidaan teettää tarvittaessa perusteellisempi tutkimus. Tässä tapauksessa rakenteita avataan niin, että esimerkiksi piilevä kosteusvaurio paljastuu.

Asuntokaupan osapuolten on hyvä tiedostaa, että kuntotarkastus koskee vain ja ainoastaan tarkastusajankohdan tilannetta. Kohteen tilanne saattaa muuttua oleellisesti lyhyenkin ajan kuluessa tarkastuksesta.

Ota yhteyttä »

Kuntotarkastuksen hyödyt

Talokuntotarkastus Raimo Avellan

Kuntokartoituksella on helppo jaksottaa kiinteistön tulevia huoltotoimia ja osoittaa uusimista tai kohentamista vaativia paikkoja. Ammattilaisen tekemän tarkastuksen vahvuus on sellaisten rakennevikojen havaitseminen, joista aiheutuneita vahinkoja vakuutus ei korvaisi. Esimerkiksi kiinteistön puutteellinen vesieriste on tällainen rakennevika. Kuntotarkastuksen avulla puute voidaan korjata ennen kuin se aiheuttaa suuremman, asunnon omistajan harteille jäävän vahingon.

Ota yhteyttä »

Vuokrattavana myös alumiinitelineitä

Ota yhteyttä ja kysy lisää »

Kuntotarkastus »

Talokuntotarkastus paljastaa kiinteistön epäkohdat

Kosteusmittaus »

Asuntojen kosteusmittaukset luotettavasti ja asiantuntevasti

Talokuntotarkastaja Raimo Avellan on alan rautainen ammattilainen

Talokuntotarkastus Raimo Avellan

Pätevällä kuntotarkastajalla on aina rakennusalan pohjakoulutus. Olen ammatiltani rakennusmestari, ja minulla on 20 vuoden kokemus omakotitalojen kuntotarkastuksista. Suoritan kuntokartoitukset alan ohjeiden mukaisesti Turussa ja lähikunnissa. Voit kysyä minulta suoraan lisätietoja koulutuksestani ja referenssiasiakkaista.

Ota yhteyttä »

Talokuntotarkastus Raimo Avellan

Ota yhteyttä »